marți, 17 mai 2011

Tipuri de prostie

Prostia, la fel ca multe alte chestii, se imparte in multe categorii. Eu o sa amintesc doar cateva, cele pe care le intalnesc aproape zilnic.

Prostia de tip I: Prostii de tip I ma deranjeaza prin nesimtirea de care dau dovada. De parca nu le e de ajuns ca sunt prosti, se mai poarta si de parca ei sunt centrul universului. Se imbraca, evident, corespunzator. Adica aratand nesimtire fata de ochii celor din jur.

Prostia de tip II: Prostii astia ma intriga. Sunt atat de prosti, incat se cred destepti. A nu se confunda cu prostia de tip III. Prostii de tip II chiar CRED ca sunt destepti! Nu le zdruncinati credintele, va rog.

Prostia de tip III: Recunosc, n-am intalnit prea multi prosti din aceasta categorie. Stiu sigur, pentru ca eu mi-as da seama imediat, din simplul fapt ca aici intru si eu. Prostii astia se dau destepti. Vorbesc doar cand sunt siguri pe ceva, ca sa aiba mereu dreptate. Citesc, se documenteaza, dar tot prosti sunt. Diferenta e ca nu le permit celor din jur sa-si dea seama de prostia lor.

Prostia de tip IV: Poate cel mai deranjant tip de prosti, specimenele din aceasta categorie manifesta simptomele de la tipul I si II. Se recunosc usor, prin faptul ca-si bat joc de munca altora, cand stiu foarte bine ca tartacutele lor seci nu i-ar ajuta niciodata sa se ridice macar la jumatate din nivelul rezultatului muncii celuilalt.

Prostia de tip V: Cunoscuta si sub numele de prostie exclusivista. Prostii acestia tind sa-si faca haite si sa umble numai in ele, ignorand cu desavarsire ceilalti prosti. De destepti nici n-are rost sa mai zic...

Prostia de tip VI: Prostii-de-mahala se incadreaza perfect in aceasta ultima categorie. Vor urla si se vor tavali pe jos, in incercarea lor patetica de a-i convinge pe toti de prostia lor.

BONUS! Prostia cool: Cel mai grav tip de prostie. Comportamentul este ciudat, trec de la o parere la alta cum trece un bipolar de la o stare la alta, fac orice ca sa fie primiti in grupa exclusivista a prostilor cool.

Pentru sugestii, lasati un comentariu, iar eu voi incerca sa analizez si celelalte tipuri.

P.S.: As aprecia sincer daca ati lasa si un comentariu cu tipul de prostie in care va incadrati. :-)

0 comentarii: