vineri, 24 decembrie 2010

Ce [nu] mai citim

De curand, in timp ce ridicam cate o spranceana pe la raftul cu carti, am peste ceea ce parea a fi un roman distractiv si interesant, "Zeii pusi pe rele". Cum n-aveam prea mult timp, am citit repede descrierea de pe spate, mi s-a parut interesanta si am cumparat-o, asteptandu-ma sa gasesc ceva frumos.

Cartea, in sine, e un mare cacat. Un MARE cacat. Pare a fi scrisa de un copil de clasa a treia, desi nu stiu de unde ar sti un copil de clasa a treia atatea despre sex. Repetitiile sunt aiurea si foarte suparatoare:
"-Bla bla bla! spuse Neil.
-Bla bla bla bla! zise Apolo.
-Bla bla bla bla bla bla! zise Neil."
Sau:
"-Eu sunt Neil! zise Neil.
-Eu sunt Apolo, zise Apolo."
313 pagini se citesc destul de usor, in vreo doua zile. M-a plictisit atat de tare, ca mi-a luat vreo doua saptamani s-o termin.
Dialoguri puerile, personaje prostute si cam enervante, pana si povestea de dragoste dintre Neil si Alice m-a facut sa ma gandesc ca eu, de fapt, citesc o telenovela. Una foarte prost scrisa. Singurul lucru care mi-a placut din toata cartea a fost cuvantul 'porcosenii'. Nu merita cumparata, nu merita citita, nu merita pierdut timpul cu ea.

3 comentarii:

Andreea Lăcătuş spunea...

hei, Maria, stiu ca scrii... Mi-ar placea sa imi arati si mie cate ceva. Apropo, stii de licart? e un concurs foarte fain, eu m-am calificat asta vara si am cunoscut super-oameni :)
(asta in loc de sarbatori fericite)

Andreea Lăcătuş spunea...

nu stiu daca s-a trimis commentul meu anterior:D

Andreea Lăcătuş spunea...

www.licart.ro asta e siteul concursului. o sa iti zic mai multe despre el in privat, ca are cateva dedesubturi