joi, 24 septembrie 2009

De ce sa sustii un examen de limba engleza

Pentru ca de zis e mult, dar nervii pentru a citit sunt putini [sau lipsesc cu desavarsire], n-o sa va mai plictisesc cu intrucerile pe care, oricum, sunt convinsa ca 90% din voi nu le cititi. In primul rand, e important sa stii engleza. E important sa stii o limba straina in general, dar cu engleza te poti descurca peste tot. Ca sa va convingeti ca nu bat campii: pleci undeva, intr-o tara straina. In Germania, sa zicem. Nu stii germana, dar te intelegi in engleza [si-ti mai si zambesc vanzatorii]. Nu ti-a placut in Germania, pleci in Rusia. Nu stii ruseste, dar vorbesti in engleaza si tot te intelegi cu lumea [acum depinde si de cata engleza stiti si voi, si cei cu care incercati-cu mai mult sau mai putin succes- sa va intelegeti]. Nici in Rusia nu ti-a placut, pleci in China. Chineza sa nu-mi ziceti ca stiti, ca acum chiar nu va cred! Pe sistemul "Two tea to twenty-two" [pentru cine a vazut filmul], va intelegeti si cu chnezii cumva, pentru ca engleza e o limba universala. Daca nu va plac Europa, Asia, Africa, Australia, Antarctica, va mutati. Unde va mutati? In Ocean sau in America. Eu v-as sfatui, totusi, sa alegeti a doua varianta, daca vreti sa mai vedeti si altceva in afara de stomacul unui rechin. Presupunand ca nu va place nici America de Sud, va mai raman o optiune si jumatate: Oceanul si America de Nord. Am stabilit deja ca nu vreti sa locuiti in Ocean, asa ca va mutati in Canada/S.U.A./Mexic. Acolo, ghiciti in ce limba va intelegeti cu noii vostri vecini: in engleza! Da, nu era prea greu de ghicit, nu? Bun, acum ca am stabilit de ce e important sa stim engleza, pot sa va vorbesc, in sfarsit, despre de ce e important sa dai un examen de engleza. Ar fi mai multe chestii, fiecare importanta pentru o alta persoana, asa ca le voi mentiona pe toate [care imi vin acum in minte]:
  • Ca sa nu fi invatat degeaba engleza, sa ai si un certificat care sa ateste asta.
  • Pentru ca iti gasesti de lucru mult mai usor cu o astfel de diploma in buzunar.
  • Pentru ca te poti lauda cu ea peste tot. [Pentru cine tine neaparat]
Daca ati avut rabdare sa cititi tot pana aici, felicitarile mele. Sper ca am reusit sa va fac macar sa va ganditi la posibilitatea sustinerii unui examen de limba engleza, daca nu chiar sa va conving sa-l dati.


Acest articol este scris pentru concursul organizat de centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School, în parteneriat cu amdoar18ani.ro

0 comentarii: