duminică, 20 martie 2011

Dumnezeul din trusa de farduri

Desi am invatat sa ascult comentariile oripila[n]te de genul "Vaaai, cum, tu nu crezi in Dumnezeu??!?!?!?!?!", nu accept criticile. Nu venind de la niste fete care se fardeaza, de la babe si mosi care merg la biserica doar ca sa critice/barfeasca/comenteze, nu de la persoane care fac "fapte bune" doar cand ii vede cineva, nu de la babe care "dau de pomana" membrilor familiei, nu de la persoane care trec nepasatoare cand vad un animal sau un om fara adapost. Pentru ca habar n-aveti ce inseamna Dumnezeul asta al vostru si ce si-ar dori de la voi. Pentru ca voi credeti ca e suficient sa spuneti "cred" si sa va spovediti si impartasiti si gata, sunteti crestini! Cat despre mine, eu am tot dreptul sa va critic. Pentru simplul fapt ca ma numesc crestina doar dupa cum am fost botezata. Nu tin cont de ce "e pacat" si ce nu e. Nu ma duc cu placere la biserica spre a fi indoctrinata. Invat despre religiile lumii pentru ca le consider o parte esentiala a civilizatiei. Cred in Ceva, intr-o idee, indiferent ca se numeste Allah, Dumnezeu, Tata Mare. Nu merg pe strazi laudandu-ma cu faptele bune pe care le-am facut, nu ma inchin automat cand trec pe langa biserici. Dragi fetite fardate care ma tot criticati ca nu cred in Dumnezeul vostru: El v-a facut dupa cum a considerat; cine sunteti voi sa ii contestati creatia si sa va fardati? Nu pricepeti ca El v-a facut PERFECTE asa cum sunteti? Cand o sa intelegeti chestia asta, si cand o sa fiti cu adevarat crestini [nu doar cu numele], atunci o sa accept sa fiu criticata. Desi, daca ma gandesc, credeam ca Dumnezeu vorbeste despre toleranta. Si daca voi criticati pe altii, inseamna CLAR ca nu ati atins nivelul despre care vorbeam. Asa ca va rog, stergeti-va ifosele de mari crestini si invatati sa acceptati ca sunteti la fel de fatarnici ca majoritatea.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nici eu nu pot sa spun ca cred in Dumnezeu si asta pentru ca nu vreau sa fiu o ipocrita. Asa e, nu cred. Insa si eu cred ca exista o forta mai mare decat noi, o regula dupa care Universu' e construit, ceva. Dar nu neaparat Dumnezeu.

Legat de cei care se cred "credinciosi", o! cat urasc babele care merg la biserica doar sa barfeasca si pe cei care-si fac zeci de cruci cand vad o biserica!!!

Bloody Mary spunea...

Ce bine ma simt cand ma intelege cineva! :))

Unknown spunea...

Eu sunt ateu desi am fost "botezat". Nu intru in amanunte. Mintea unor prosti care vad doar ceea ce tb sa vada ma distreaza

Mi-a placut ceea ce ai scris..


Respectul meu :)

Bloody Mary spunea...

Merci. :-) Vorba lui Goethe: "Omul vede ceea ce stie".