vineri, 28 octombrie 2011

Copii sau măgari?

Aproape fiecare profesor are pretenţia să ne prezentăm la oră cu carte, caiet şi dicţionar, dacă e necesar. Dacă n-avem o carte la noi, ni se serveşte replica "Da' ce, ţi-e greu să cari o carte?" Nu, nu mi-e greu să car O carte. Mi-e greu să car opt cărţi, opt caiete şi un dicţionar mare, cu copertă cartonată. Astfel, rucsacul meu ajunge pe undeva pe la opt kilograme. Să cari opt kg în spate, în fiecare zi, 40 de minute nu-i ceva foarte uşor sau foarte plăcut. Pe urmă, ni se cere să stăm drepţi şi să nu mai mergem cocoşaţi. Cum dracului să stăm drepţi, după ce-am cărat de cărţi INUTILE [pentru că de multe ori nici nu lucrăm de pe ele] până la şcoală şi înapoi?! Presupunem că eu, de 1,60, care am oarecare antrenament în ale căratului [saci cu nisip menajer, mâncare de pisici şi alte chestii] mă descurc cu rucsacul, chiar dacă acasă nu pot să stau nici pe scaun din cauza durerilor de spate. Da' unu'/una de 1,50, gen copil-de-clasa-I, cum dracului cară aşa ceva?!

Părerea mea, ne-am descurca şi cu o carte la bancă. Mi se pare o prostie să cărăm atât degeaba şi să ne pişăm glorios pe sănătatea noastră pentru câteva cărţi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce bine de mine ca am o mapa transparenta cu coli(chilotel d-ala) si in rest am alte tampenii in geanta ce o fac sa ajunga cam la 2-3 kg :)

Anonim spunea...

Nici măcar în liceu nu mi-am cumpărat cărţi.. noi aveam 1 la 2 sau 3 colegi...era bine aşa..şi le şi lăsam la şcoală, nu le căram după noi:)

Andreea spunea...

am dat peste blogul tau accidental cautand proverbe si mi se pare incredibil:))ai un telnt desavarsit la scris si esti ironica(asa cum trebuie sa fie o persoana ideala:)))
ai mare dreptate,si eu,cu probleme de spate,am renuntat sa mai car carti la scoala:))fiindca profu` de mate spre exemplu ne cere cartile pentru ca el ,,si-a uitat-o acasa,,si in acel moment o colega a excalamt glorioasa ,,si eu am uitat-o,,si apoi domn` profesor s-a gandit sa isi aduca singur cartea pentru ca noi nu o mai facem:))

cel mai mult mi-a placut remarca de la sfasrsit cu ,,de ce sa nu ne pisam glorios pe sanatatea noastra,,am ras foarte tare la faza aia

Andreea