luni, 20 mai 2013

Cu ce rămâi după o relație

Am ieșit să scriu postul ăsta cu apa șiroind pe mine și șampoin în mijlocul capului. După care am realizat că nu era așa imporant, și mi-am continuat dușul.

După cum am promis, o să mai scriu despre iubire. Azi, despre relații. Mai exact, despre partea mea preferată-despărțirea! [Jivină ce sunt.]

După ce vă despărțiți, există două extreme: să încerci să uiți tot-greșit. Foarte greșit. Și să îl/o divinizezi. Și mai greșit. Ce ar trebui să faci este să culegi chestiile bune cu care ai rămas din relația respectivă. Lucrurile care te-au ajutat să evoluezi sau care te-au schimbat ca om. Personal, am o colecție mai variată de "învățăminte" decât majoritatea, bănuiesc, pentru că nu sunt bizoancă, să spun: "Nu ascult X, că-mi amintește de el! Nu mănânc Y, că asta mânca și el!" Și-mi amintesc ce mi-a spus un prieten. E ok să te gândești la un el sau o ea când vezi ceva carateristic persoanei respective, doar să n-ajungi la "O, uite, un pahar cu apă! Și fostul meu iubit bea apă..."

Printre lucrurile cu care am rămas, se numără, în primul rând, formații care-mi sunt foarte, foarte dragi. Unele le mai ascultam și înainte, dar mai puțin, de unele am auzit abia în momentul respectiv. Și așa am ajuns eu să ascult Disturbed, Marilyn Manson, Muse, VNV Nation, The Inkspots, Daft Punk, The Chemical Brothers, Veritasaga. Mai sunt și câteva cărți: "Gargui", "O perfectă zi perfectă", "Posibilitatea unei insule"-pe care am detestat-o din adâncul sufletului și nu am de gând să-mi schimb simțămintele în ceea ce o privește-, "Ubik". Posibil cea mai ciudată chestie: au început să-mi placă iepurașii... Nu mai zic de zeci de filmulețe drăgălașe, numai bune pentru depresie, cu pisicuțe, cățeluși, lemuri și alte animale. Probabil mai sunt mult mai multe, dar atât reușesc să-mi amintesc momentan. Oricum, ați prins ideea. N-are rost să aruncați timpul la gunoi, dar nici să trăiți în trecut-luați ce-i mai frumos și treceți mai departe!

Later edit: Cum am putut să uit de Electric Six? Cum?! CUM???!!!

2 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Superbă !
Lemuri , pe buneee? Îți mai amintești lemurul ăla ?

Mi-a plăcut postare , m-a amuzat !

Adina spunea...

Si eu beau apa!!!