vineri, 16 septembrie 2011

Sursele mele de stres

Am o memorie selectivă excelentă, aşa că puteţi fi siguri că nu vă iert dacă mă supăraţi şi nu suntem prieteni. Am descoperit recent că sursa stresului meu sunt "persoanele" care ţopăie pe lângă mine. De la oafe la lingăi. Adică exact genul ăla de persoană care ştie că-ţi place de un tip, da' se dă la el fără nicio jenă. Şi exact genul ăla de persoană care te freacă la cap cu toate tembeliciunile lumii, să-i faci una, să-i faci alta, că vai, are nevoie. Şi dacă are nevoie, CE? Şi eu am nevoie de multe, dar nu cer decât când nu am altă variantă. Şi e o MARE diferenţă între a-mi povesti problema şi a mă oferi să te ajut, şi a intra în vorbă cu mine special ca să-ţi rezolv eu problema. Păi mai du-te dracului, ce vrei să-ţi fac?! Nu te descurci o dată, de două ori, da' mereu?!

Mai există şi un al treilea gen, cum ar fi fostul meu coleg de bancă. Nu are rost să dau nume, toată clasa ştie cu cine am stat în bancă. Ideea e că eu am vrut să fiu de treabă şi să-l ajut să treacă şi el clasa. L-am ajutat. A trecut. Pe urmă, în vacanţă, ghiciţi cine se credea net superior?

Deci, da, genul ăsta de presupuse-persoane şi presupuşi-prieteni îmi cresc zilnic nivelul stresului. N-am ce să vă transmit, nici măcar "să vă ia dracu' ", că e posibil să ne vedem în Iad, atunci...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu pune la suflet. Si eu am in jurul meu pupincuristi ce asteapta sa ii ajuti fara sa ceri nimic in schimb. D-aia eu nu ajut fara ceva in schimb. Pentru ca dupa sunt luata de proasta si nu vreau asta. ajut doar persoanele ce stiu ca dau macar un multumesc din inima.

Bloody Mary spunea...

Dacă aş avea un fir de păr în plus pentru fiecare dată când am auzit "nu pune la suflet", m-aş căsători cu Yetti. Nu pot să nu pun, aşa-s eu, mă intrigă prostia şi nesimţirea care depăşesc un anumit nivel.

Rosu Aprins spunea...

Ce tare esti! ;)) imi place maniera in care scrii, se vede ca iti face bine sa scrii - terapie curata, nene! ehh...faza cu lingaii si oafele..cine nu o stie?cine nu s-a intalnit cu asa ceva?inafara de lingai si oafe =))... trist dar adevarat. ii dai la un om un deşti si iti ia toata mana. Lasa asa, daca se cred superiori, numai bine, curand o sa dea cu capul de tavan, ca sa ajunga iar cu botul pe labe in prag. fiecare primeste ce merita, dar astea la timpul lor. Nu pune la suflet! Fii un om bun in continuare, ajuta-i pe ceilalti, si nu te necaji ca nu esti apreciat..asta e doar pe moment..asa iti vei da seama cu cine ai de a face, si cine sunt prietenii, colegii sau dusmanii tai. invata de la fiecare cate ceva! nu te mania, e cel mai usor lucru:). Stii, nimic nu se pierde, totul se transforma.Asa ca..mai mult nu am de zis...deci fa bine, si ti se va intoarce bine. Ai grinja de tine si cei din jurul tau.Fa o schimbare in lume..o schimbare prin tine, prin felul tau de a fi! God Bless you! :)

Bloody Mary spunea...

Merci de aprecieri! Nu pot să nu pun la suflet, pentru că aşa-s eu: îmi pasă. De-asta am şi înfiinţat blogul ăsta, în speranţa că o să-l vadă cineva şi o să-şi schimbe mentalitatea neaderthaliană. Nu ştiu cât o să-i pot schimba pe alţii, dar ştiu sigur că n-au nicio şansă să mă schimbe ei pe mine.