marți, 30 iunie 2009

Va rog, nu mai pociti limba romana!

Stiu ca am facut un post asemanator pentru limba engleza. Si, totusi, sunt romanca, nu? Deci, inevitabil, urma postul despre limba romana...
Aici intra multe categorii de oameni. Cum la ora asta joc Molehill Empire si citesc blogul lui Bad Pitzi, cred ca imi pot face timp pentru a categorisi romanii din ziua de azi.
Oameni analfabeti de tipul I Sunt oamenii care nu au invatat sa scrie si sa citeasca. Nu ma leg de ei, nu am nimic cu ei.

Oameni analfabeti de tipul II Sunt oamenii care, in ciuda faptului ca au facut scoala, nu stiu sa scrie corect si sa citeasca [,] cursiv. Ei sunt acei oameni care scriu "vin-o"[vin-o pana la mine.], dar "lam"[lam vazut afara.],sau, chiar mai rau, "la-m". Eu am invatat de la doamna invatatoare ca se pune cratima atunci cand se elideaza un sunet. Am invatat de la doamna profesoara de limba romana cum se scrie "l-am" si de ce. Pentru ca "l" vine de la "el-l". Nu stau sa fac acum cu voi ora de gramatica. Doar va spun, asa, in caz ca vreti sa stiti.


Oameni cool Sau ar trebui sa spun "0@mEn1 kh00l"? Sunt oamenii care au impresia ca romana de pe mess nu e ca romana de la scoala. Ei, pe mess, vorbesc o alta limba. Nu am pretentii sa scrie cu litere mari si cu punct [ce sa mai vorbim de virgule?] dar macar sa scrie cu cratima, pentru ca ASA SE SCRIE! Nu ca sunt eu nebuna, dar pur si simplu asa se scrie! Asa e limba romana facuta, cu cratima! Si, in incheiere, nu ma pot abtine sa nu pun o poza:











3 comentarii:

Chyio spunea...

Sunt deacord , ar trebui ca toti sa invete sa scrie si sa vorbeasca corect , fie ca asta se intampla pe "mess" sau in viata de zi cu zi.

x.lennO spunea...

"S-au ar trebui sa spun..."

uite ca ai facut si tu o greseala (:

Bloody Mary spunea...

A fost o greseala facuta in graba. Merci, oricum, am corectat. :)